tisdag 27 januari 2009

En sån dag...

...ska man ha ofta. Imorse så åkte gubben till stan och jag gick ut i lagårn, efter en stund så kom S ut oxå klädd å klar. Vi var ute i 2 timmar och efter att hon hade roat sig ute med att åka skidor och leka så gick hon in och tog på sig lagårdskläderna, utan protester, sen var hon med mig och skottade skit å sopade i över en timme, hon brukar ju ledsna efter en liten stund. De var riktigt mysigt.


När vi var nästan klara så kom min kära vän J och sonen J på besök, så de blev lite surr, en del kaffe och mycke leka för S&J.


Efter dagens middag, köttsoppa, så skjutsade jag grabbarna på hockeyträningen, var ju inte tänkt så men han som skulle köra fick fel på bilen, å då e de ju tur att man e flera som kan köra.


Sen hade vi möte ang. pubaftonen som vi anordnar på fredag, de blir nog jätteroligt, å mkt folk förhoppningsvis, ja vi är redan nu ganska fullt för den lilla lokalen, 53 st, vi får väl se vad de slutar på.


Väl hemma igen så sa J att morfar behövde hjälp ute så på med lagårdskläderna och ut för att kolla läget, men morfar hade klarat de själv, de var en ko som skulle kalva och kalven låg med ett ben innåt, dom ska ju komma med frambenen först följt av huvudet, men den här hade en klöv och huvudet ute, då blir de tokigt eftersom de då styper i axelnoch kalven kommer inte ut, men de lyckades han reda ut och ut kom kalven, en stor kille på 45kg som fick de vackra namnet Fabian, ja för i år så heter kalvarna nåt som börjar på F.

Vi har en ko som inte e riktigt pålitlig enligt pappa, idiot enligt mig, och hennes kalv e redan döpt, Fara, fast den inte är född än. Ifjol så fick hennes kalv heta Eter, vilket oxå e ett passande namn enligt mig, vi kallar kon för Svarta Faran, men de e ju bara när hon e nykalvad som hon e knäpp, på sommaren e hon snällheten själv och ganska liten, en favorit hos Jö, faktiskt.


Nä, ska bara släppa in katten så blir de sängen.


Vi hörses/Pernilla

Våran Sessan fast på sommaren då hon inte är lika hårfager som nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar