torsdag 17 februari 2011

17 februari 2011

Kallt så in i norden !!!





Sen i söndags så har vi haft denna kyla med -19 till -32 konstant, men imorgon fredag så är de fullmåne å därefter så vänder de. (De brukar vara så iaf)





I måndags så tog de halva dan att töa vattnet i lagårn, men sen så har värmefläkten varit på faktiskt. Annars så brukar dom klara kylan därinne, men fukten e ju de stora problemet å min fläkt styrs ju inte automatiskt så när den går på 4:an så drar den in för mkt kalluft för att hönorna ska hinna värma allt, resultatet blir fruset vatten.





2 fina gulanksfröknar flyttade hit i förra veckan å dom tycker fortfarande att jag e läskig å hästarna e läskiga men katterna, de gick bra. Dom bor inne hos hästarna och på dagarna så kan dom ju spankulera fritt i hela lillstallet men på nätterna så har dom en egen avdelning utanför Pockens box. Ja dom verkar ju må bra iaf men mycke nya saker är de. Nu väntar jag på lite mildare väder så ska dom få träffa alla kamrater som bor vägg i vägg som dom med säkerhet har funderat en del över.





Våran Sessan har lämnat oss, de gick inte längre, hon utövade sin aggressivitet allt oftare och mammas hund, som är här på måndagar å torsdagar fick stryk varje gång hon visade sig.


Hon har alltid varit åt de argare hållet å hundar fick minsann lära sig fort att de var hon som bestämde.


Som en Jack Russel, fast en katt, de va hon.


Sessan med "sina" kattungar juli 2010

Hon var snäll med oss människor men andra djur kunde nog allt få sig en känga om de inte passade henne. De blev mkt värre efter kattungarnasom hon hade i somras.


När Stina var nyfödd å grät så fick även jag mig en känga, hon bet mig i tårna när hon inte slutade att gråta, knasiga katt. Ja nu har hon vandrat vidare iaf efter att ha vandrat på denna jord i nästan 9 år.





Nu blire ut i kylan igen, till alla härliga djur, vi hörses /Pernilla

1 kommentar:

  1. Tråkigt med Sessan. Hon var onekligen en speciell katt. Hon kanske hade ett o annat o säga ang din uppfostran av Stina...man vet ju inte vad den missen tänkte,,,tyvärr. Din beskrivning var fint målande iaf. Ha en fin fortsatt kylig vecka. Kram från 'mumindalen'

    SvaraRadera