fredag 4 februari 2011

4 februari 2011

Fjolårets kaninbäbisar

Så har oxå solen börjat visa sig hemma hos oss igen, den når inte riktigt över trädtopparna sådär från december till slutet på januari, de är så skönt när den kommer tillbaka, snart mina vänner då e de vår på riktigt.

Igår kom de 10 cm av den ljuvliga vita snön, de är ju trots allt vinter, fast de blir ju en massa jobb när den kommer. Riktigt ljuvlig e den väl inte jämt mensom sagt de e ju vinter och på vintern så snöar de i norrland.

På djurfronten är läget detta:



  • dv.kochinhönan ligger på sina ägg (som numera är 30 st tror jag), jag måste placera henne i en egen bur idag så de inte blir fler.

  • en bandishöna(!!) har oxå lagt sig att ruva och hon verkar väldigt trägen så en bur till henne står oxå på dagsagendan.

  • Kaninerna är parade, den svarta; Lilla Skuttan,(dv.kanin) var med på noterna direkt i tisdags när dom träffades och på torsdagen så var hon väldigt avvisande mot Kenny. Den andra damen Cissi, (gotlandskanin) ville inte alls i tisdag eller i torsdags men idag så var hon oxå pang på. Så nu hoppas jag på smått i början av mars och kaninungar finns då för försäljning från början av maj.

  • Hästarna njuter oxå av att solens syns till oftare.

  • Kossorna ska börja kalva om ungefär en månad å då blir de full huggning, hoppas verkligen att allt går bra i år.

  • Ankorna vistas en hel del ute när gradtalet tillåter och även där så spirar vårkänslorna, men inga ägg kommer de än.

  • Vår lilla anka Mimmi som numera bor i lagårn, trivs inte med dom andra ankorna, nä dom e läskiga, hon bor i sin bur med en tupp å där trivs hon bra, fast hon e gärna på golvet å utforskar när dom andra är ute.

  • Brahma, wyandotterna, dv.kochin, hedemora och dv.silke är dom (rasrena) som värper nu. Orpington har inte börjat, dv.fönix har ingen tupp och dv.vithättorna ska jag sälja och vill inte ha fler så dom går i blandisgruppen.

  • Katterna visar oxå sina vårkänslor, och dom åmar sig å går an varhelst dom ser nån som tittar åt dom, huvva vilka äckelmissar.

Men de var nog allt för denna gång.


Vi hörses/Pernilla

1 kommentar:

  1. Vilken jättefin rapport om vad som händer på djurfronten hos er:)

    Här är den största grejen att hästarna fäller - ett av mina bästa vårtecken!

    SvaraRadera